Engine cut out, oil light on - 2013 daytona - Triumph675.Net Forums
Maintenance and repair Problems, fixes, general maintenance talk

 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 10-04-19, 09:43 Thread Starter
greekyoghurtman
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Engine cut out, oil light on - 2013 daytona

This is a 2013 model. Wondering if anyone has any ideas, apologies for the long read. I was riding to work today, everything all fine but I did stall at a traffic light, seemed weird because I didn't do anything different at the time, anyway it started straight back up again.

About 5 minutes later there was a sudden loss in power for a split second, then it carried on. Same thing happened again, the engine management light came on, and then the bike just cut out. I pulled the clutch it and coasted to the side of the road. Tried to start it again, but it didn't even crank.

Now I look down, and the red oil light is on, but the clocks look weird. There is no gear indicator displaying, the oil light is on but the petrol and temperature meters are not displaying anything, almost as if the bike is in some sort of shutdown mode. I checked the oil at the side of the road, all was fine the right amount is in there.

After about 15 minutes of resting, the bike makes it usual starting up noises, and the clocks come back to life, petrol and temperature meters back on, oil light is off. I tried starting again, and all good (although took a lot of cranking and a bit of accelerator to turn over the first time.) Managed to get to work with no problems, but I'm concerned now. No EML being displayed at the moment.

Any ideas anyone? I've got a 5 hour ride tomorrow and I'm worried about it cutting out again. I've never used TuneECU before (new bike to me) but will it read previous codes, even though EML is not on at the moment?
greekyoghurtman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-04-19, 09:51
Studio X
Member
 
Studio X's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Republic of VT
Posts: 431
Thanks: 4
Thanked 36 Times in 31 Posts
Garage
Start with the easy stuff. Check the battery connections. Loose terminal clamps will cause intermittent electrical symptoms like you describe.

X

When the winds of change blow hard enough, the most trivial of things can turn into deadly projectiles.

2012 675R / 2018 Tiger 800 XCa
Studio X is offline  
post #3 of 3 Old 10-04-19, 11:43
Xyst
Junior Member
 
Xyst's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Martinsburg
Posts: 36
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by greekyoghurtman View Post
I've never used TuneECU before (new bike to me) but will it read previous codes, even though EML is not on at the moment?
Yes, It will read previous codes

My Rides:

#3 2015 Daytona 675R (Track)
#7 2008 Ducati Multistrada 1100S (Street)
Xyst is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph675.Net Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome