Cps failures (crank position sensor) - Page 3 - Triumph675.Net Forums
General 675 discussion Anything related to the Triumph 675 model(s), and miscellaneous motorcycle talk.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
post #21 of 43 Old 10-29-13, 23:13
44R0N
Junior Member
 
44R0N's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Suisun City, CA
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mine's out as well, I'm pretty sure. About 8900 miles on the ODO as it sits in the garage. Would have trouble starting sometimes, would eventually start but would die at intersections and randomly start again after sitting for a little bit. Now I haven't been able to get it to fire in a few weeks. Got the P0335 (Crankshaft Sensor Circuit) Error on TuneECU and tried clearing it and starting again, but nothing.

2011 675R
44R0N is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 43 Old 10-30-13, 11:20
Lightsdarkness
Senior Member
 
Lightsdarkness's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Feasterville,PA
Posts: 1,892
Thanks: 20
Thanked 22 Times in 18 Posts
Send a message via AIM to Lightsdarkness
Quote:
Originally Posted by 44R0N View Post
Mine's out as well, I'm pretty sure. About 8900 miles on the ODO as it sits in the garage. Would have trouble starting sometimes, would eventually start but would die at intersections and randomly start again after sitting for a little bit. Now I haven't been able to get it to fire in a few weeks. Got the P0335 (Crankshaft Sensor Circuit) Error on TuneECU and tried clearing it and starting again, but nothing.
I never got a code when I was having problems. Also it wouldn't just start unless I gave it a shot of ether. Clearing codes won't help with a cps.

2010 SE 675- 16,000 Miles
1993 Ninja 250- Cafe Racer Project:https://www.triumph675.net/forum/show...73#post3675473
2002 ZX-6R- 18,000 Miles- Sold
2006 Graphite 675- 16,000 Miles- Sold
Lightsdarkness is offline  
post #23 of 43 Old 10-30-13, 12:00
44R0N
Junior Member
 
44R0N's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Suisun City, CA
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Lightsdarkness View Post
I never got a code when I was having problems. Also it wouldn't just start unless I gave it a shot of ether. Clearing codes won't help with a cps.
Yea, I figured out that clearing the codes didn't help any right away. Next step is the R/R or the CPS getting replaced it sounds like.

I see that Rick's only offers 3 parts for the 2011 675's...the stator and the OEM/aftermarket R/R...do they not carry the CPS's anymore?

2011 675R

Last edited by 44R0N; 10-30-13 at 13:01. Reason: Afterthought
44R0N is offline  
 
post #24 of 43 Old 10-30-13, 14:44
Lightsdarkness
Senior Member
 
Lightsdarkness's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Feasterville,PA
Posts: 1,892
Thanks: 20
Thanked 22 Times in 18 Posts
Send a message via AIM to Lightsdarkness
they carry the cps alone and the stator with the cps. I puchased the stator and cps together. I would rather not have to mess with fitting the cps wiring and and splicing.

I think the cps is $75 and the combo is $150. Well worth it for me.

Contact TJ at riders discount. He gave me a better price than ricks,

2010 SE 675- 16,000 Miles
1993 Ninja 250- Cafe Racer Project:https://www.triumph675.net/forum/show...73#post3675473
2002 ZX-6R- 18,000 Miles- Sold
2006 Graphite 675- 16,000 Miles- Sold
Lightsdarkness is offline  
post #25 of 43 Old 07-06-15, 21:48
schaus36
Member
 
schaus36's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Garage
2008 Daytona 675, 55,000 km. Some track riding, mostly road riding.
schaus36 is offline  
post #26 of 43 Old 07-15-15, 11:39
RLH
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2013 Street Triple R - CPS failed at 19,500 miles (all road riding, no track), of course only a few months out of warranty. One day I went to start it and it would not start, so I turned it off and then back on, and it started up. Rode without issue for about a week, and then it suddenly would not start at all. Was able to get it started by push-starting it (put the bike in 2nd gear with clutch pulled, then had my friends push me down the street up to about 12mph, then let out the clutch and it starts) and rode it down to the Triumph dealer (Northern Ohio Ducati and Triumph). $610 to fix (part / labor).
RLH is offline  
post #27 of 43 Old 07-15-15, 16:13
RLH
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Update: I called Triumph about the issue and they said since the bike was only a few months past warranty, I should have the dealer shop the bike is at send a "goodwill" warranty claim for the part / work to them. Kevin at Northern Ohio Ducati and Triumph did this and Triumph got back to him a couple hours later saying that they would pay for the repair, which I was very glad to hear. The fact that they took responsibility for something that clearly wasn't the result of normal wear, even though the bike was outside of warranty, was important for my trust in the brand. Hopefully the new one will last a little longer than the original!
RLH is offline  
post #28 of 43 Old 07-15-15, 19:57
hazexban
Moderator, Chatbox Comedian & Race Team Sponsor
 
hazexban's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Parsippany, NJ
Posts: 2,813
Thanks: 53
Thanked 29 Times in 23 Posts
Quote:
Originally Posted by RLH View Post
2013 Street Triple R - CPS failed at 19,500 miles (all road riding, no track), of course only a few months out of warranty. One day I went to start it and it would not start, so I turned it off and then back on, and it started up. Rode without issue for about a week, and then it suddenly would not start at all. Was able to get it started by push-starting it (put the bike in 2nd gear with clutch pulled, then had my friends push me down the street up to about 12mph, then let out the clutch and it starts) and rode it down to the Triumph dealer (Northern Ohio Ducati and Triumph). $610 to fix (part / labor).
This doesn't sound like a CPS sensor issue at all.

My CPS failed without warning last fall. 2009 Daytona with about 5k miles (Almost all track).

No amount of bump starts or fully charged battery would do anything.

Wired in a new CPS sensor as opposed to putting in a whole new stator (wasn't that hard at all). Will see how long this lasts.

Last edited by hazexban; 07-15-15 at 20:10.
hazexban is offline  
post #29 of 43 Old 07-15-15, 21:16
Cayden2
Senior Member
 
Cayden2's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Illinois
Posts: 1,383
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Will the bike crank if it is bad, or will the starter button just not do anything? Can it be read with TuneECU? I'm beggining to wonder if what I think may be a clutch/tipover/kickstand switch issue.
Cayden2 is offline  
post #30 of 43 Old 07-16-15, 01:54
Hokie
Senior Member
 
Hokie's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bainbridge Island, WA
Posts: 6,907
Thanks: 24
Thanked 194 Times in 156 Posts
Quote:
Originally Posted by Cayden2 View Post
Will the bike crank if it is bad, or will the starter button just not do anything? Can it be read with TuneECU? I'm beggining to wonder if what I think may be a clutch/tipover/kickstand switch issue.
It will crank. It will do everything but have spark.

If you aren't getting it to crank, first check fuses, then clutch sensor, then kickstand, then tipover.

My bike's clutch switch is finnicky. I have to pull the lever up slightly when I pull it in or else it won't crank.
Hokie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph675.Net Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome