dead bike - thoughts - Triumph675.Net Forums
General 675 discussion Anything related to the Triumph 675 model(s), and miscellaneous motorcycle talk.

 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 12-04-20, 14:17 Thread Starter
Steve675R
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tampa, Florida
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dead bike - thoughts

Bike dead. About a 1 year old lithium battery, last one i had from this company lasted 5 years. (alien motion)

2011 675R.

taillights/blinkers work, but nothing on dash, no fuel pumps priming/etc, nothing. (I feel like a goober, didn't notice if headlight was on)

Checked all the fuses under the left side trim piece. Haven't pulled up the tank to check the 30amp fuse yet, but I read others say that no lights work when that goes, so not sure that is right direction. I did throw a booster pack on the battery so confident I had power.

Really feels like the kill switch is defective, is there a way to bypass that without hacking up wires?

Ugh, friday, went home for lunch and was hoping to ride back for last half of day but had to come back in the cage :(

Any ideas appreciated!
Steve675R is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-04-20, 23:34
Renboy
Member
 
Renboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Guelph
Posts: 583
Thanks: 8
Thanked 28 Times in 28 Posts
Garage
What's the voltage on the battery (key on, key off, starting)?

The sooner you introduce motorcycles into your children's lives, the less likely they'll have money for drugs, alcohol and cigarettes as teenagers.
Renboy is offline  
post #3 of 5 Old 12-05-20, 16:34 Thread Starter
Steve675R
Junior Member
Threadstarter Threadstarter
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tampa, Florida
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Renboy View Post
What's the voltage on the battery (key on, key off, starting)?
12v doesn't change with key in different positions. Tail lights, brake lights, turn signals and horn are only things that work. headlight dead,display dead, no priming noise when you turn key.

Checked all fuses on left, checked the main 30amp fuse. Frustrated.
Steve675R is offline  
 
post #4 of 5 Old 12-05-20, 17:32
Renboy
Member
 
Renboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Guelph
Posts: 583
Thanks: 8
Thanked 28 Times in 28 Posts
Garage
I don't know the bike's wiring system all that well, but, do you know how to test relays? That could be a culprit.

The sooner you introduce motorcycles into your children's lives, the less likely they'll have money for drugs, alcohol and cigarettes as teenagers.
Renboy is offline  
post #5 of 5 Old 12-06-20, 16:16
samwise_i
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Norcal
Posts: 694
Thanks: 15
Thanked 21 Times in 19 Posts
Check the connector under the seat where the alarm system plugs in, black connector with black wires some of which loop. The kill switch power runs thru this connector.
samwise_i is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph675.Net Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome