Engine light on after removing butterfly valve - Triumph675.Net Forums
Home Forum Browse Members Calendar Register Today!  
New Posts Faq / Help? XBOX Live Modifications Classifieds
   
Not A Member Yet? Register today and become part of the community.
Go Back   Triumph675.Net Forums > Daytona 675 & Street Triple 675 Global Forums > Maintenance and repair > Repair/Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-26-12, 07:30   #1
Wildbikes
Junior Member
 
Wildbikes's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cape Town
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Engine light on after removing butterfly valve

Hi Guys,

I took out the cat and the butterfly valve, and replaced it with a straight pipe.

Sounds much better and much louder, more mid-range tourque.

But the management light has come on now, does anyone know the best way to keep the light off? I've used Tune ECU with my cable, tried to take off all the fault codes, but it keeps coming back on.

Anyone have good advice?
__________________
2011 Daytona 675SE (Pearl White)
2007 Honda CBR600RR - Track Bike
1992 Kawa ZXR400 (Deep Black) - Track Bike
2006 Yamaha R6 (Deep Blue) - Sold
Status: Offline
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-26-12, 07:32   #2
LIV2
Senior Member
 
LIV2's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sydney
Posts: 1,248
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's giving an error because it expects the EXUP valve to be there, you need to disable the EXUP in tuneecu
__________________
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-26-12, 07:50   #3
TwoWheeledWonder
Noob Hazer
 
TwoWheeledWonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: KC,MO
Posts: 10,895
Thanks: 55
Thanked 154 Times in 109 Posts
Default

This has also been done and answered about 100000 times, search function works still. Google has not gone out of biz.
__________________
2010 TornadoRed D675
~
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-27-12, 06:14   #4
Wildbikes
Junior Member
 
Wildbikes's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cape Town
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've disabled the EXBV on TuneECU. The light still came back on.

I've got a friend that has a full Arrow system, and he also removed the EXBV (due to the full system) and the motor.

Would there be a software that can take the light away completely?
__________________
2011 Daytona 675SE (Pearl White)
2007 Honda CBR600RR - Track Bike
1992 Kawa ZXR400 (Deep Black) - Track Bike
2006 Yamaha R6 (Deep Blue) - Sold
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-27-12, 06:16   #5
Wildbikes
Junior Member
 
Wildbikes's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cape Town
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TwoWheeledWonder View Post
This has also been done and answered about 100000 times, search function works still. Google has not gone out of biz.
I've searched the whole forum. But i can't seem to find the right answer i need.

I've tried everything everyone has said, and they basically take it back to the dealers, i've done so, and the dealers here are useless and not helpful. And in my country, and in Cape Town, there's only 1 dealer i can go to.

So excuse me if i repeated this question, but i really need help.
__________________
2011 Daytona 675SE (Pearl White)
2007 Honda CBR600RR - Track Bike
1992 Kawa ZXR400 (Deep Black) - Track Bike
2006 Yamaha R6 (Deep Blue) - Sold
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-27-12, 06:51   #6
DecepticonDon
BOTM Marshall
 
DecepticonDon's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: near Savannah, GA
Posts: 3,547
Thanks: 44
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Wildbikes View Post
I've disabled the EXBV on TuneECU. The light still came back on.

I've got a friend that has a full Arrow system, and he also removed the EXBV (due to the full system) and the motor.

Would there be a software that can take the light away completely?
If you've disabled the EXUP/EXBV, the code must be from something else.

What fault code number are you getting?
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-27-12, 07:13   #7
Wildbikes
Junior Member
 
Wildbikes's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cape Town
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'll plug it in tonight again, and take a picture..
__________________
2011 Daytona 675SE (Pearl White)
2007 Honda CBR600RR - Track Bike
1992 Kawa ZXR400 (Deep Black) - Track Bike
2006 Yamaha R6 (Deep Blue) - Sold
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-27-12, 18:50   #8
tooblekain
Senior Member
 
tooblekain's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: A part of Sandy Eggo known as "Manilla Mesa"
Posts: 6,582
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via AIM to tooblekain
Default

Quote:
Originally Posted by DecepticonDon View Post
If you've disabled the EXUP/EXBV, the code must be from something else.

What fault code number are you getting?
Plus Juan. Find out the exact code
__________________
Ride and get shacked in the Tube....Kain the Throttle

What is The Clymb? Click on the link below and be prepared to be hooked:
https://www.theclymb.com/invite-from/tooblekain
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-27-12, 19:31   #9
NakedSaturday
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Tampa
Posts: 260
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Is the O2 sensor in your new pipe and did you disable it if it isn't?
__________________
12 675R
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-30-12, 06:52   #10
Wildbikes
Junior Member
 
Wildbikes's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cape Town
Posts: 136
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

O2 sensor is in the pipe..
__________________
2011 Daytona 675SE (Pearl White)
2007 Honda CBR600RR - Track Bike
1992 Kawa ZXR400 (Deep Black) - Track Bike
2006 Yamaha R6 (Deep Blue) - Sold
Status: Offline
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump





Forum SEO by Zoints
Copyright 2009 TRIUMPH675.NET Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum