tuneecu stalling? - Triumph675.Net Forums
Home Forum Browse Members Calendar Register Today!  
New Posts Faq / Help? XBOX Live Modifications Classifieds
   
Not A Member Yet? Register today and become part of the community.
Go Back   Triumph675.Net Forums > Daytona 675 & Street Triple 675 Global Forums > Modifications > All Things Tuning

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-20-12, 21:58   #1
jnip87
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: goldsboro
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default tuneecu stalling?

hey ive been on here a while and ive never had to post a qusetion because some has already answered it for me, but today im stumped and cant find it. I just flashed my ecu with tune ecu and the 20418 map, i have an 07 daytona and since the flash my bike idles rough on start up, takes about 3-4 min of steady idle to warm up enough to ride, if i touch the throtle any after start up while it is idling rough it jumps to 4k then stalls when i let off. even after i have been riding it for some time aprox 20 min it will stall at a stop light or stop sign. i tried to reset the tps but in the ecu drop down tab it only says "reset adaptation" is that the same thing? please help the sucks!
Status: Offline
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-20-12, 22:24   #2
NakedSaturday
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Tampa
Posts: 239
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes, if I am not mistaken, reset adaptation is how you reset the tps. From what I remember reading somewhere in these forums is you will want to let it idle after resetting for about 15 minutes after warming up without touching the throttle.
__________________
12 675R
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-20-12, 22:30   #3
jnip87
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: goldsboro
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ive been doing more reading and i see people are talking about the blue and green arrow and the green tps light, i never got that. should i let it run until i see those light up? then reset adaptation?
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-20-12, 23:44   #4
Disrupt
Senior Member
 
Disrupt's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Queens, NY
Posts: 2,116
Thanks: 70
Thanked 21 Times in 17 Posts
Default

Just reconnect to tune ecu and redo the last steps. Just reset the adaptations and let it idle until it has cycled and the light and arrow changes. You should be good to go. If you leave it the way it is it will eventually learn and go back to normal.
__________________
1993 Mitsubishi 3000GT VR-4
2007 D675
Status: Online
 
Reply With Quote
Old 11-21-12, 02:44   #5
MacBandit
Senior Member
 
MacBandit's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle
Posts: 8,924
Thanks: 1
Thanked 37 Times in 35 Posts
Default

Do you have a full system or are you just trying the map?
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-21-12, 11:17   #6
jnip87
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: goldsboro
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have a stock header with the cat and exup deleted, i guess i should have mentioned what i did to the thing, removed the air flapper, connected the crank case vent to the sai, k&n filter, two bro slip on, and 20418 map. it is doing that hesitate..snatch...hesitate thing real bad.
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-21-12, 11:24   #7
MacBandit
Senior Member
 
MacBandit's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle
Posts: 8,924
Thanks: 1
Thanked 37 Times in 35 Posts
Default

Okay. Did you ride the bike after you went changed everything under the tank (before you changed the map)? I'm betting something is wrong under there. Like maybe the MAP sensor hose isn't connected.
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-21-12, 14:08   #8
jnip87
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: goldsboro
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[quote=MacBandit;889874]Okay. Did you ride the bike after you went changed everything under the tank (before you changed the map)? I'm betting something is wrong under there. Like maybe the MAP sensor hose isn't connected.[/quote]

where is that? i did not ride it till after the map was done, but it idles like a big block with a crazy cam lope!
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-22-12, 01:14   #9
MacBandit
Senior Member
 
MacBandit's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Seattle
Posts: 8,924
Thanks: 1
Thanked 37 Times in 35 Posts
Default

So since you did all that work then did the map. I'm going to assume there are a lot of potential issues besides just the map that could be the issue.

The map sensor is the little black thing bolted on the back of the airbox with a rubber hose coming off of it.
Status: Offline
 
Reply With Quote
Old 11-22-12, 12:57   #10
jnip87
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: goldsboro
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah i know what the map sensor is, that quote said hose.. that is what had me lost. Im back home at my parents house on leave, when i get back to my bike ill hook it back up and try to reset adaptation again, and let it idle like it is supposed to and see if that helps, thanks for all the help and happy thanksgiving guys
Status: Offline
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump





Forum SEO by Zoints
Copyright 2009 TRIUMPH675.NET Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum