2009 D675 odd sound - Triumph675.Net Forums
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 11-10-12, 05:43 Thread Starter
Swinglow1321
Junior Member
 
Swinglow1321's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Maineville
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2009 D675 odd sound

So I'll start off my saying I bought this bike used a month ago, it's got 6k miles. It's my first triumph. After testing rising it I had to buy it. But after 500 miles riding I've noticed some sounds, what sounds to me like valve clicking, (I'm sure it's it that but it's what it sounds like). I'm a car guy, never really worked on a motorcycle before except regular stuff. I bet I could find something similar already on this forum but I figured this might be faster. That sound is coming from the right upper side, right below the tank. I'll post a video later when I can get on my computer.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Swinglow1321 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 11-10-12, 06:18 Thread Starter
Swinglow1321
Junior Member
Threadstarter Threadstarter
 
Swinglow1321's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Maineville
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Or it could possibly be nothing and I'm just imaging things. But anyways, any knowledge on this will help.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Swinglow1321 is offline  
post #3 of 7 Old 11-10-12, 08:26
!!675R!!
Senior Member
 
!!675R!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: honolulu
Posts: 1,435
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
use the search function, there a severeal threads that cover this in different environments and so on. I can tell you that my 11 675R has a low level ticking sound on idle, think someone on here said it was fuel injectors or somthing to that effect. It would help to have some audio.

2013 Triumph Daytona 675R
!!675R!! is offline  
post #4 of 7 Old 11-14-12, 23:45
RIDER
Senior Member
 
RIDER's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Central VA
Posts: 850
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Could be the cam chain rubbing something before it adjusts itself. I had that, the tick developed into a whine and went away over 3 days. Is it rpm dependent?
RIDER is offline  
post #5 of 7 Old 11-15-12, 16:47 Thread Starter
Swinglow1321
Junior Member
Threadstarter Threadstarter
 
Swinglow1321's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Maineville
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah, it does it at idle and up to 5k, can't hear it after that.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Swinglow1321 is offline  
post #6 of 7 Old 11-15-12, 18:42
NakedSaturday
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Tampa
Posts: 260
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
My best guess is the cam chain due to the lower temperatures, my bike is starting to make a more pronounced ticking noise until engine is substantially warmed up.

12 675R
NakedSaturday is offline  
post #7 of 7 Old 11-15-12, 19:42
TwoWheeledWonder
Noob Hazer
 
TwoWheeledWonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: KC,MO
Posts: 12,037
Thanks: 71
Thanked 238 Times in 179 Posts
yeah being an 09 it could be pre the new CCT that the latest gens have, that would be my first guess into what the noise is.

2010 TornadoRed D675 Trackbike
~
TwoWheeledWonder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph675.Net Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome